Programe Windows 10

După instalarea sistemului de operare Windows 10, veți avea nevoie de o serie de programe/soft-uri care vă vor ajuta. Față de Windows XP sau Windows 7, Windows 10 vine deja cu driverele instalate ceea ce vă ușurează munca și nu trebuie să mai căutați și driverele pentru placa de sunet, placa video, placa de rețea, etc. Am pregătit pentru voi o serie de soft-uri de care ați putea avea nevoie, soft-urile sunt clasificate în funcție de categorie. Avem parte de o mulțime de recomandări.

Mai jos o să vă recomandăm o serie de programe utile de care ați avea nevoie după instalarea Windows 10.

1.Program Anti-Virus

– Cu toate că Windows 10 vine cu Windows Defender, vă recomandăm și un program Anti-Virus separat. Vă recomandăm articolul Cele mai bune programe Antivirus 2020 veți găsi cele mai bune top 10 recomandări de programe antivirus. Pentru o protecție adițională vă recomandăm un program cu licență dar și unul gratuit este benefic. Un program anti-virus are un consum specific de resurse, așadar, dacă aveți un dispozitiv vechi, alegeți un program anti-virus cu un consum redus de resurse. Dacă totuși doriți o scurtă recomandare vă recomandăm:

2. Arhivator-Dezarhivator

Pentru a putea arhiva și dezarhiva fișiere veți avea nevoie de un program specific. Este util mai ales când descărcați arhive sau vreți să creați o arhivă.  Vă recomandăm următoarele programe:

3. Editare/Modificare Fotografii/Imagini/Poze.

Majoritatea utilizatorilor au nevoie de un program pentru a edita fotografii sau poze. Vă recomandăm articolul Top programe editat/modificat poze/fotografii 2019. I-ată și câteva scurte titluri de programe utile:

4. Browser

Față de vechiile versiuni când Windows venea preinstalat cu Internet Explorer, de data asta, Windows 10 vine cu un browser mult mai optim și anume Microsoft Edge. Totuși vă recomandăm și următoarele alternative:

Google Chrome – Cel mai folosit browser, se remarcă prin rapiditate, siguranță și stabilitate.

Mozilla Firefox – Acum câțiva ani era browserul cel mai popular, cu toatea acestea este un browser optim.

Opera – Un browser popular, rapid și cu un consum de resurse relativ mic.

5. Driver Virtual

Anumite fișiere au nevoie de un program ce va crea un driver virtual. De obicei se folosește pentru a instala jocuri.

  • Daemon tools – Este cel mai popular program de acest gen. Puteți descărca versiunea lite gratuit de pe site-ul oficial.

6. Creare CD și DVD

Chiar dacă nu mai sunt la modă cd-urile și dvd-urile, locurile lor fiind luate acum de usb flash sau popularul stick, încă mai sunt folosite pentru a face un dvd cu filme sau un cd cu muzică. Ia-tă recomandările noastre:

  • DeepBurner – Program ușor de folosit, rapid și gratuit.
  • CDBrunerXP – Program complet gratuit cu care puteți crea cd-uri și dvd-uri cu muzică, filme, track-uri, etc. Rapid și foarte ușor de folosit.

7. Vizionare filme

Pentru a viziona filme puteți folosit Windows Media Player care vine preinstalat. O alternativă însă ar fi VLC.

  • VLC – Unul dintre cele mai folosite playere. Reda o mulțime de tipuri de fișiere. Rapid, ușor de folosit și stabil. Rulează aproape orice format și nu are nevoie de codec-uri.

8. Office

Pentru a putea deschide fișiere din gama Office aveți nevoie de Microsoft Office sau o alternativă. Majoritatea fișierelor sunt de tip Word, PowerPoint sau excel. Pentru cei care nu își permit licența la Microsoft Office vă recomandăm o alternativă:

  • Open Office – Apache Open Office are doar 135 mb la descărcare și se instalează ușor și rapid. Este o alternativă excelentă la office.

Acestea au fost unele dintre cele mai populare tipuri de programe pe care vi le recomandăm după ce instalați Windows 10. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri ne puteți scrie un comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *